مهدی علیاکبرزاده، مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوگاه و فضاهای پرورشی در نشست تخصصی مشترک گردشگری و روسای فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی استانها با موضوع تبیین و بررسی راهکارهای اجرایی طرح همیار گردشگری که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، اظهار داشت:
بر اساس نظرات مشترکی که بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی وجود داشت، مقرر شد که طرح همیار گردشگر از دوران دبستان و کودکی انجام شود زیرا این دوران اهمیت بسیار زیادی در یادگیری و فرهنگ سازی دارد.
وی افزود: همین امر منجر شد تا تفاهمنامه مشترکی برای اجرای طرح همیار گردشگر بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی منعقد شود.
مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوگاه و فضاهای پرورشی ادامه داد: ما می توانیم در طرح همیار گردشگر از ظرفیت تشکل های تخصصی دانشآموزی استفاده کنیم؛ علاوه بر این سازمان میراث فرهنگی میتواند در زمینه اردوهای تابستانی و سایر برنامهها با ما همکاری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت دانشآموزان در فرایند گردشگری باعث میشود که این موضوع در وجود آنها نهادینه شود و در آینده رفتار آنها نسبت به میراث فرهنگی، طبیعت و جاذبههای گردشگری بیشتر شود علاوه بر این هزینه آموزش در دوران کودکی نسبت به آموزش در دوران بزرگسالی کمتر است.
علی اکبرزاده افزود: کارتی تحت عنوان کارت همیار گردشگر برای دانشآموزان صادر میشود که این کارت باعث هویت بخشی به دانشآموزان میشود و علاوه بر این میتواند در خانوادهها و همکلاسیهای خود تأثیر مثبتی در زمینه گردشگری بگذارد.
وی گفت: طرح همیار گردشگر هم در تربیت دانشآموزان و هم در فرایند کمک در کار گردشگری موثر است و ما برای اجرای این طرح 384 مدرسه را در کل کشور در نظر گرفته ایم و حدود 10 هزار و 700 دانشآموز را برای این کار آموزش میدهیم.