بهدلیل متولد شدن در خانوادهی هنرمند از سن 5 سالگی موسیقی را شروع کرد، از شش سالگی با نوازندگی ویولن پرداخت .
از هفت ، هشت سالگی کمکم به کلاسهای سنتور و ویلن رفت و پیانو را از خواهرش الیکا یاد گرفت. در سن یازده سالگی به طور جدی با آکوستیک کردن اتاقش تصمیم به ساخت موسیقی گرفت.
اما ورود او به دنیای موسیقی در سن سیزده سالگی بود، آواز رو هم نزد پدرش آموزش دید .کار حرفه ای خود را با آهنگسازی برای مجموعه ای مستند که موسیقی بی کلام بود شروع کرد.مطرحترین کارش در آن دوران آهنگسازی آلبومی بهنام «خاطرات زندگی» برای پدرش بود.
سپس رفته رفته آهنگ سازی کار های پدرش را نیز انجام داد، اصلا به خوانندگی فکر نمیکرد، در ۱۷ سالگی آلبوم من و بابا با آهنگسازی وی و خوانندگی پدرش روانه بازار شد، سپس به پیشنهاد دوستی موسیقی سریال غریبانه را ساخت و رفته رفته روی صدایش نیز سرمایه گذاری کرد.
احسان خواجه امیری فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی است.
مدتی موسیقی سنتی را کار کرد. به گفته خودش این سبک موسیقی را خیلی دوست داشت و پیشرفت خوبی نیز در آن داشت . پس از گذشت مدتی به این نتیجه رسید که در این کار نمیتواند آنچنان که باید اثرگذار باشد چرا که پرونده این سبک موسیقی را پدرش و آقای شجریان بستهاند و به نظرش هیچ جایی برای او نگذاشته بودند و اگر تمام عمرم تلاش کنم، تازه میتوانم به پدرم برسم و نمیتوانم از آن بالاتر بروم.
احسان خواجه امیری الگوی خود در خوانندگی را دکتر محمد اصفهانی میداند. او میگوید : خیلی از حرکاتی که زمانی محمد اصفهانی انجام میداد الگو قرار میدادم. به نظرم کارهای او در شان یک هنرمند واقعی است. آقای اصفهانی قبل از من خواننده بودند. دکتر همیشه یک سبک شعر را ادامه داد، در تلویزیون پلی بک نمیخواند و هرکاری را قبول نمیکرد، درنهایت هم اعتقاداتشان را دنبال میکردند من پرستیژ او را الگوی کارم قرار دادم.
احسان خواجه امیری در سال ۸۳ وقتی تنها ۲۰ سال داشت با همسرش لیلا ربانی آشنا میشود اما برای ازدواج چون خیلی زود بود ۵ سال صبر کردند سپس بعد از آشنایی کامل با بکدیگر زدواج کردند.این زوج در فروردین ۹۳ صاحب یک پسر بنام ارشان شدند.
آلبوم ها :
آلبوم اول: «من و بابا»
در این آلبوم ، احسان خواجه امیری 17 ساله است .آلبوم «من و بابا» را به صورت دو صدایی با پدرش در سال 80 وارد بازار می کند تا با استفاده از نام پدر، خود را به جامعه هنری معرفی کند.
ایرج در دو قطعه از این آلبوم حضور دارد و حاصل اولین تجربه های «احسان» حتی اگر خلاقیت چشمگیری نداشته باشد، نام او را در جامعه هنری سر زبان ها انداخت.
آلبوم دوم: «برای اولین بار»
دو سال از آلبوم «من و بابا» گذشته که صدای «احسان خواجه امیری» از تلویزیون هم به گوش می رسد. ترانه هر چی آرزوی خوبه مال تو ...ظرف دو هفته انتخاب اکثر مخاطبان موسیقی تبدیل می شود: «هر چی آرزوی خوبه مال تو / هرچی که خاطره داری مال من ...».
در آلبوم برای اولین بار ، نیز این آهنگ گنجانده شد ، تا مردم برای داشتن نسخه با کیفیت این قطعه هم که شده، سراغش آلبوم بروند و با این روش بقیه آثارش را هم به گوش دوستدارانش برساند.
آلبوم سوم: «سلام آخر»
«سلام آخر» جزو پرفروش ترین آثار آن سال می شود. کنسرت های این خواننده به شدت رونق گرفته. پخش قطعات او از تلویزیون هم باعث شده او در اوج دوران کاری اش قرار بگیرید. واکنش های خوب درباره این آلبوم ادامه دارد و همین باعث می شود خیلی ها برای انتشار کار بعدی این خواننده لحظه شماری کنند.
آلبوم چهارم: «فصل تازه»
کم بودن فاصله انتشار آلبوم فصل تازه نسبت به اثر قبلی (یک سال) و تکراری بودن زیادی برخی ملودی های این اثر ، اتهام هایی از قبیل کم کاری و کار سطحی را به سوی این خواننده روانه کرد. تنها نقطه مثبت این اثر رامی توان قطعه «نمی دونی» دانست .
آلبوم «فصل تازه» آن چیزی نبود که انتظار میرفت. ملودی و تنظیم هایی تکراری یکی از علل معمولی بودن این آلبوم به حساب می آمد. احسان خواجه امیری در کنار پدرام کشتکار و مهرداد نصرتی آهنگسازان این آلبوم بودند و کار تنظیم نیز به عهده ی خود احسان و پدرام کشتکار و علی ثابت بود.
این خواننده تیتراژهای موفقی هم در زمان انتشار این اثر در تلویزیون داشت که باز هم مثل آلبوم قبلی تصمیم گرفت آنها را در آلبوم قرار ندهد.
آلبوم پنجم: «یه خاطره از فردا»
آلبوم یه خاطره از فردا ، بسیار دور از حد و اندازه های این خواننده تولید و روانه بازا شد و حتی بعضی ها را نگران کرد که مبادا احسان خواجه امیری به پایان عصر خلاقیتش نزدیک شده باشد. این واکنش ها به حدی بود که خواجه امیری تا سه سال از انتشار آلبوم جدید جلوگیری کرد و بسیاری از پیشنهادهای تیتراژ تلویزیونی را هم رد کرد.
البته در همه این سال ها کنسرت های او با همان رونق قبل در جریان بود. او تمام وقتش را صرف تهیه و تولید آلبوم جدیدش کرد .
آلبوم ششم: «عاشقانه ها»
احسان با آلبوم عاشقانه ها توانست خودش را دوباره احیا کند و از انتقادات تند خلاص شود. تیم کاری جدید او در این اثر را باید برگ برنده او خطاب کرد تا آلبومی که به قول خواجه امیری «پر هزینه ترین» آلبوم این خواننده بوده، از نظر اکثر منتقدین بهترین آلبوم او هم لقب بگیرد.
مردم هم به خوبی توانسته اند با این آلبوم ارتباط برقرار کنند. احسان خواجه امیری حالا با یک آلبوم خوب، بازگشتی قدرتمند را به بازار موسیقی تجربه می کند.
آلبوم هفتم: « سی سالگی»
او این بار نیز با همان تیم قبلی قطعات را تولید کرده است و شنیدهها حکایت از آن دارد که «سی سالگی» این شانس را دارد که موفقیت «عاشقانهها» را تکرار کند.
تک آهنگها :
- سریال در مسیر زاینده رود (تیتراژ ابتدایی [بی کلام] - خلاصم کن [ترانهٔ تیتراژ پایانی] - شادی مکن- آرزو دارم - تو بمان)
- فیلم سینمایی امشب شب مهتابه (امشب شب مهتابه - تشنه میمانم - ای کاش)
- سریال مثل هیچکس (تیتراژ ابتدایی - تیتراژ پایانی - رفتی که - عاقبت عشق)
- سریال میوهٔ ممنوعه (تیتراژ ابتدایی[بی کلام] - میشه خدا رو حس کرد[ترانهٔ تیتراژ پایانی] - آزاد آزادم - به من مؤمن نگو - هرچه دارم از تو دارم)
- مژده بده
-
تیتراژ سریال از نفس افتاده
- تیتراژ سریال لبه تاریکی
- تیتراژ سریال زیرزمین
- حلقه شادی
- بم
- میشه
- صمیمانه
- شقایق
- عاشقم من
- گوشه تنهایی
- منم میشم مثل خودت
- منم میشم مثل خودت
- شِکوه
- جوان
- دوستی (از ترانههای قدیمی پدرش)
- خاتون
- بهاره
- تحویل بهار
- خواننده تیتراژ پایانی سریال مادرانه رمضان سال ۹۲
- تیتراژ سریال ماتادور سال ۹۲
- گذشتهها
- تیتراژ ویژه برنامه آب و آتش (روز آتشنشانی)
- شهادت
- پرنده (از آثار قدیمی پدرش ایرج)
- تاوان، تیتراژ سریال آوای باران سال ۹۲
- دروازههای دنیا، ترانه رسمی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی برزیل۱۳۹۳