یک چهارم دانش آموزان در مدارس روستایی و عشایری تحصیل می کنند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حدود 36 درصد از جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند، گفت: یک چهارم دانش آموزان در مدارس روستایی و عشایری مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش مداد آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در چهارمین همایش روز روستا و عشایر با رویکرد «نخبگان روستایی، ظرفیت پنهان توسعه پایدار روستایی» که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و بنیانگذار انقلاب اسلامی، روز روستا و عشایر را تبریک گفت و اظهار داشت: امیدوارم برگزاری چنین همایش هایی باعث شود تا با شناخت منابع و محدودیت های حوزه روستایی و عشایری، این حوزه به جایگاه واقعی خود برسد.
وی افزود: بر اساس پژوهش هایی که صورت گرفته است، اگر آموزش و پرورش از سطح قابل قبولی در بحث کیفیت برخوردار باشد، می تواند در توسعه روستاها و عشایر موثر باشد؛ بنابراین صرف وجود یک معلم در یک روستا، میزان بیسوادی را کاهش می دهد، اما توسعه روستایی را در پی نخواهد داشت. وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: گام های بسیاری بعد از انقلاب اسلامی در توسعه روستایی برداشته شده است، اما همچنان توسعه روستاها نیازمند تلاش بیشتری است. 
وی عنوان کرد: علی رغم دستاوردهای خوبی که از نظر کمی در حوزه آموزش و پرورش در روستاها به دست آورده ایم، تفاوت معنی داری در بخش آموزش، تجهیزات و فضاهای آموزشی در روستاها نسبت به شهرهای کوچک و شهرهای کوچک نسبت به شهرهای بزرگ وجود دارد؛ بنابراین باید تلاش کنیم این بی عدالتی از بین برود و شرایط دسترسی آحاد جامعه به منابع عمومی را مهیا کنیم.
بطحایی تصریح کرد: نسبت تحصیل دختران روستایی نسبت به پسران 48 به 52 است که این یکی از دستاوردهای کمی در آموزش و پرورش و مشابه آمار پوشش تحصیلی در شهرهاست.وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ایجاد و توسعه مدارس شبانه روزی یکی از عملکردهای خوب آموزش و پرورش بعد از انقلاب است که مشکل تحصیل دانش آموزان ساکن در مناطق پراکنده روستایی و عشایری را مرتفع ساخته است، اما اشکالی که به این نوع مدارس وارد است، جدایی دانش آموز از کانون خانواده و اسکان آن در خوابگاه های دانش آموزی است. 
بطحایی از وجود بیش از 2 هزار و 600 مجتمع آموزشی در سطح کشور خبرداد و تصریح کرد: ایجاد مجتمع های آموزشی، پرورشی و ورزشی در مناطق پراکنده که عمدتاً دانش آموزان دوره متوسطه را پوشش می دهند الگوی بسیار خوبی برای سایر قسمت هاست که باید توسعه یابد.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور در خصوص توسعه آموزش مهارت ها در مدارس، بیان داشت: تلاش خواهیم کرد آنچه مورد نیاز زندگی در جامعه روستایی و عشایری است، در محتوای کتاب های درسی آورده شود زیرا انطباق نیازهای جامعه با محتوای کتاب های درسی به معنی کیفیت بخشی است.
وزیر آموزش و پرورش از دسترسی 36 هزار روستا به اینترنت پرسرعت خبر داد و افزود: از این بستر مناسب برای آموزش مهارت های شهروندی و همچنین مهارت های حرفه ای استفاده می کنیم و در این راستا شبکه آموزش و پرورش را در سال جاری، ابتدا در مناطق برخوردار، سپس در سایر مناطق توسعه می دهیم.
بطحایی گفت: آموزش و پرورش یک دستگاه بین دستگاهی است که برای توسعه و تولید نیازمند همکاری سایر دستگاه ها و نهادهای مرتبط خصوصاً درحوزه روستایی و عشایر است.

کلید واژه ها

آموزش پرورش

مدرسه

دانش آموز

تحصیلی

منبع

فارس

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

کنکور؛ تفریحی از جنس زندگی !

پست بعدی

نسبت ادبیات کودک ایران با بازار جهانی

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.