اهمیت خوردن صبحانه و ارتباط آن با یادگیری کودک در مدرسه

این تحقیقات نشان داده است که عملکرد مغز نسبت به کمبود غذایی مورد نیاز مغز بسیار حساس است . اصولا مغز کودکان نسبت به نخوردن غذا ، حساس تر از افراد بالغ می باشد .

تحقیقات زیادی درباره ی ارزش خوردن صبحانه در کودکان دبستانی در کشورهای مختلف انجام گرفته ، ونشان داده است که کودکانی که صبحانه نخورده به مدرسه می روند، در آزمایشهای یادگیری ( دقت ، توجه و درک ) ، زیادتراشتباه می کنند ، تفاوت هارا کمتر تشخیص می دهند و قدرت حفظ کردن آنها کمتر است .
همچنین کودکانی که دچار مشکل غذایی و کوتاهی قد باشند و صبحانه نخورده به مدرسه می روند ، مشکلات یادگیری بیشتری دارند .
این تحقیقات نشان داده است که عملکرد مغز نسبت به کمبود غذایی مورد نیاز مغز بسیار حساس است . اصولا مغز کودکان نسبت به نخوردن غذا ، حساس تر از افراد بالغ می باشد .
 کودکانی که با خوردن صبحانه روانه مدرسه می شوند مشکلات رفتاری کمتری دارند. آن گروه از کودکانی که صبحانه نمی خورند بیش فعالی بیشتری داشته و با سایر دانش آموزان براحتی کنار نمی آیند. وقتی کودک گرسنه می شود، انرژی بدن کاهش یافته و انگیزه تمرکز روی دروس و در کل، یادگیری بشدت افت می کند. به دنبال افت انرژی، بدن نیروی کافی برای فکر کردن و یادگیری ندارد و کودک بسرعت احساس خستگی می کند.
تحقیقی که درباره ی درک کودکان دبستانی انجام گرفته ، نشان داده است که زمان خوردن صبحانه نیز مهم است . آنهایی که صبحانه خود را 30 دقیقه قبل از آزمایشهای هوشی خورده بودند ، نسبت به کودکانی که صبحانه را 2 ساعت قبل از امتحان خورده بودند ، نمره ی بیشتری به دست آوردند .این تفاوت مربوط به مقدار گلوکز خون مغز آنها می باشد . در این سنین خوردن صبحانه بسیار مهم است ، زیرا کودک در حال رشد جسمی و فعالیت بدنی و مغزی است و برای یاد گرفتن به مدرسه می رود ، بنابراین باید همه ی موادغذایی ، مخصوصا گلوکز کافی در اختیار سلولهای مغز او قرار گیرد ( سلول های مغز فقط می توانند از گلوکز که ماده ی قندی است استفاده کنند تا در سلولها بسوزد و ایجاد انرژی نماید .)
اگر کودک دیر از خواب بیدار شود و با عجله بخواهد کارهای خود را انجام دهد ، بنابراین خوردن صبحانه به فراموشی سپرده می شود ، یا این که کودک یکی دو تکه غذا می خورد و به مدرسه می رود ، ولی مغز او برای یادگیری آماده نیست .

اهمیت خوردن صبحانه قبل از رفتن به مدرسه

تغذیه سالم کودکان را در دوران مدرسه بهتر است از خانه و با وعده صبحانه آغاز کنید. صبحانه تامین کننده انرژی صبحگاهی برای فرد بوده و با صرف صبحانه می توان به آغاز یک روز پر انرژی امیدوار بود . 
پدر و مادر باید کودک را مدتی زودتر از موعد مقرر برای مدرسه رفتن بیدار کنند تا کودک با فرصت کافی کارهایش را انجام دهد و با  آرامی و بدون عجله صبحانه ای مطابق میل او تهیه شده ، بخورد و سپس به مدرسه برود .مادرانی که شاغل هستند و باید صبح به محل کار خود بروند ، معمولا فرصتی برای تهیه صبحانه نخواهند داشت . چنین مادرانی باید صبحانه کودک را شب قبل تهیه نمایند .
حضور خانواده در کنار کودک به هنگام صرف غذا عامل بسیار مهمی است برای راغب شدن کودک به صرف غذا. تجربه ثابت کرده است جمع خانوادگی و احساس آرامش حاصل از قرار گرفتن در کنار خانواده می‌تواند فاکتور مهمی برای برگشتن علاقه و انگیزه کودک به خوردن صبحانه شود. می‌توان نتیجه گرفت محیط اجتماعی تأثیر بسزایی در میزان اشتهای کودک دارد.

 
کلید واژه ها

صبحانه

یادگیری

تغذیه

مدرسه

دانش آموز

نویسنده:

مریم برزویی

پست قبلی

کوتاه و زیبا (2)

پست بعدی

جور استاد به ز مهر پدر

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.