درمانی فوری ، کم هزینه و تضمینی خشم

اگر به هر دلیل، از کوره در می روید حتما این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

در کنار توصیه ها و تکنیک های فراوانی که ارباب دانش در کتاب ها (از روانشناسی گرفته تا اخلاق)، برای مدیریت خشم، تجویز کرده اند همچون مهارت های تمدد اعصاب، تمرینات تنفس عمیق، تجسم  تصویر آرامش بخش و..، یک روش درمانی فوری و کم هزینه نیز وجود دارد که توصیه دین و پیشوایان پاک است. 

وقتی به هر دلیل، از کوره در می روی، اگر خیلی زود خشمت را مدیریت نکنی، هر اتفاق تلخ و ناگواری ممکن است.
نقل مشهوری است از لقمان حکیم که می گوید:
«کشتی طوفان زده و گرفتار در امواج سهمگین دریا، به ساحل نجات، نزدیک تر است تا انسان برافروخته از آتش خشم.»
خشم، یک احساس پیچیده هیجانی است که لازمه ی طبیعی حیات آدمی در خاکدان دنیاست. دست آفرینش چنین رقم خورده که انسان در رویارویی با ناکامی ها یا تهدیدها، به طور ارگانیک، واکنش نشان می دهد. مهم، کنترل و مدیریت خشم در جایی است که بایسته است و جایی که نباید.  
در کنار توصیه ها و تکنیک های فراوانی که ارباب دانش در کتاب ها( از روانشناسی گرفته  تا اخلاق)، برای مدیریت خشم،  تجویز کرده اند همچون مهارت های تمدد اعصاب، تمرینات تنفس عمیق، تجسم  تصویر آرامش بخش و..، یک روش درمانی فوری و کم هزینه نیز وجود دارد که توصیه دین و پیشوایان پاک است.
این روش که به تعبیر علامه طباطبایی در فرونشاندن آتش خشم، «مجرب »است، عبارت است از تکنیک «لمس»! ... به همین سادگی.
مرحوم علامه در المیزان شریف، ذیل کریمه نخست سوره نساء، آنجایی که خداوند فرموده: «از خویشان نبرید و با رحم خویش، قطع رابطه نکنید!»، در ضمن بحثی روایی از صادق آل محمد (علیه السلام) چنین آورده که حضرتش می فرماید:
« انسان گاهى آن چنان غضب مى کند که دنبالش روى خشنودى را نمى بیند و با همان غضبش داخل آتش مى شود، (خلاصه معنا اینکه غضب او را وادار مى کند جنایتى را مرتکب گردد و مستوجب آتش شود) پس هر گاه فردى دچار غضب شد، اگر در حال قیام است سعى کند که بنشیند که همین خود باعث مى شود پلیدى شیطان از او برود و اگر در حال نشسته است برخیزد و هر مردى که بر یکى از ارحام خود خشم گرفت به او نزدیک شود و سعى کند دستش به بدن او تماس پیدا کند، چون رحم هر گاه رحم خود را لمس کند آرامش مى یابد.»
مرحوم علامه، آنگاه بلافاصله بعد از نقل روایت می گوید:
«تاثیر لمس رحم در فرونشاندن خشم محسوس و تجربه شده است.»*
امید که جز در مسیر حق، خشمگین نشوید اما خدای ناکرده، چنانچه روزی از در خشم واردی شدید، این حدیث درربار را فرایاد بیاورید تا در سایه عمل بدان، از این مهلکه مخوف، جان سالم بیرون برید. 

کلید واژه ها

روانشناسی

قرآن

تحلیل رفتاری

اخلاق

نوجوان

مهارت زندگی

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

معرفی کتاب های کودک و نوجوان درباره امام علی علیه السلام

پست بعدی

راهکارهای عملی تمرکز حواس - راهکار عملی هفدهم

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.