مینا محبی متخصص طب سنتیگفت: زولبیا و بامیه جزو شیرینی های مرسوم سفره افطار است. پخته شدن زولبیا و بامیه با آرد و روغن خوب و همچنین مصرف مقدار کم این شیرینی باعث برگشت قوت سریع بدن در حین افطار می شود اما باز هم خرما جایگزین مناسب تری برای زمان افطار است.
وی در خصوص زولبیا ی رنگی گفت: بهتر است زولبیای رنگی مصرف نکنیم زیرا احتمال استفاده از رنگ ها و مواد شیمیایی در پخت این نوع از شیرینی وجود دارد.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: دانش آموزان و خصوصاً روزه اولی ها باید بسیار مراقب نوع تغذیه خود باشند تا در کیفیت یادگیری آنها اختلالی ایجاد نشود. مطالعه درسی را حتما در ساعات اولیه روز قرار دهند یعنی زمانی که هنوز در بدن افت قند زیادی اتفاق نیفتاده است.
محبی ادامه داد: از خوردن افطار حجیم، سنگین و خصوصاً اختلاط غذاها پرهیز کنید .بهتر است روزه با آب جوش و خرما یا شیر و چهار مغز باز شود و بعد از گذشت نیم ساعت یک وعده سهل الهضم و مقوی خورده شود. به عنوان مثال سوپ جوجه خوب پخته شده و لعاب دار یا نان و مربای به و یا نان و عسل، غذاهای مناسبی هستند.
وی گفت: بهتر است از مصرف سرخ کردنی های چرب پرهیز شود. در افراد جوان و لاغر اندام که پوست خشک نیز دارند وعده ای مثل شیر برنج یا فرنی مناسب است به شرط آنکه معده سالم باشد و نفخ و ترش کردن نداشته باشد.
این متخصص طب سنتی در پایان گفت: بهتر است مواد مفرح مثل هل، گلاب و زعفران بیشتری در این ماه مصرف شود. مغزهایی مثل مغز بادام بصورت شیر بادام یا شیرینی های حاوی بادام برای فصل امتحان مناسب است. بهتر است غذاهای نفاخ همچون سیر و پیاز خام و حبوبات خصوصا شب های امتحان مصرف نشود.