تا اینجا دلایل بسیار زیادی برای تمیز کردن لابلای دندان ها با نخ دندان وجود داشت که با این مطالعه، یک دلیل دیگر نیز برای این کار مفید قید می شود. مطالعات جدید نشان می دهد اشخاصی که دارای اضافه وزن هستند، از سلامت دهان و دندان کمتری نسبت به همسالان خود با وزن طبیعی برخوردارند. حتی پیش بینی می شود که این افراد تا شش برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های شدید لثه قرار دارند.
یک پژوهش که بر روی 160 نفر صورت گرفت نشان داد که به طور کلی افراد دارای BMI 25 و بالاتر در معرض خطر بالاتری از التهاب شدید لثه و ابتلا به عفونت های دندان و لثه قرار دارند. همچنین در این افراد سطح گلبول های سفید خون و نشانگر التهاب خون بالاتر از دیگران است.
چاقی اغلب با عادات نامناسب غذایی همراه است و حتی می توان اینطور پیش بینی کرد که بسیاری از افراد چاق ، به درستی از بدن و دهان خود مراقبت نکرده و به نکات مهم بهداشتی و غذایی کم توجه اند. بر همین اساس محققان این پروژه به بررسی عواملی نظیر سطح قند خون، استعمال دخانیات و همچنین عادات ورزشی با در نظر گرفتن سن و جنسیت افراد پرداختند.
همانطور که پیش بینی می شد نتایج تحقیقات برای دانشمندان تعجب آور نبود، زیرا به خوبی برایشان معلوم شده بود که چاقی سبب التهاب در بدن می شود که این امر خود سبب بروز و افزایش بیماری های لثه می گردد.
ما می دانیم که التهاب عاملی اساسی بسیاری از بیماری های دهان و دندان، حتی بیماری های قلبی عروقی و بسیاری از سرطان ها است. پس چاقی یک عامل خطر برای بسیاری از این بیماری ها است و یک ارتباط طبیعی میان چاقی و بروز این بیماری ها وجود دارد.
حتی برخی از محققین معتقدند که التهاب مربوط به چاقی نشان دهنده ی به هم ریختگی سیستم ایمنی بدن انسان است.
محققان معتقدند افراد چاق در حال سوق یافتن به سمت ابتلا به بیماری های باکتریایی دهان و لثه هستند که این مشکل در افراد دیگر کمتر است. متأسفانه حتی در کودکان نیز این روند مشاهده می شود.
در این پژوهش رابطه ی علت و معلولی میان چاقی و بیماری های دهان و دندان به درستی مشخص نیست و در واقع دانشمندان نمی توانند به صراحت بیان کنند که این رابطه یک طرفه است و یا اینکه دوطرفه، اما در بسیاری از بیماری ها این رابطه به درستی مشخص است و وجود دارد؛ به عنوان مثال در دیابت، این ارتباط دو طرفه است، یعنی بیماری های دهان و دندان می تواند سبب ابتلا به دیابت شود و دیابت نیز سبب بروز بیماری های دهان و دندان می شود.
با تمامی این تفاسیر دانشمندان معتقدند که مردم باید توجه ویژه ای به چاقی و کنترل وزن خود داشته باشند، زیرا ثابت شده که چاقی عامل بسیاری از بیماری های مهم می باشد که تحقیق حاضر تنها به یکی از این مشکلات اشاره کرده است.
از طرفی بیماری های دهان و دندان نیز با بسیاری از بیماری های دیگر نظیر افزایش خطر ابتلا به سکته ی مغزی و بیماری های قلبی در ارتباط است. پس توجه به بهداشت دهان و دندان و همچنین وزن متناسب یکی از عوامل بسیار مهم سلامت است که باید مورد توجه زیادی قرار بگیرند.
در واقع محققان این مطالعه معتقدند که تعامل بین چاقی و بیماری های لثه ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد دچار اضافه وزن یا چاقی را افزایش دهد.
بیماری های لثه می تواند به از دست دادن دندان منجر شود و حتی ممکن است با آرتریت روماتوئید و مرگ زودرس افراد نیزمرتبط است. بنابراین اجتناب از عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، تغذیه نامناسب، دیابت والبته چاقی همیشه ایده خوبی به حساب می آیند.
نکته ی اصلی اینجاست که بدن انسان یک سیستم بسته است و دهان در بسیاری از جهات یک پنجره و روزنه برای سلامت سیستماتیک افراد است.