تشخیص هوش هیجانی در یک نفر

هوش هیجانی یا همان EQ به افراد کمک می‌کند در روابط خود موفق‌تر باشند و با سرعت بیشتری پیشرفت کنند. این اشخاص فروتن هستند و در فعالیت هایی که انجام می دهند ، راندمان بسیاری دارند.

نتیجه تحقیقات انجام‌شده طی سه دهه اخیر ثابت کرده است افرادی که دارای هوش هیجانی یا EQ  بیشتری هستند :

  • نسبت به دیگران از خودآگاهی بیشتری برخوردارند
  • کارهای خود را بهتر انجام می‌دهند
  • با سرعت بیشتری رشد می‌کنند
  • معمولا نتیجه بهتر و چشمگیرتری از کارهای خود می‌گیرند.

 هوش هیجانی یا همان EQ

اما پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که افراد با هوش هیجانی بالا چه ویژگی‌های متمایزی دارند و یا به عبارتی چگونه می‌توان تشخیص داد یک شخص هوش هیجانی بیشتری نسبت به دیگران دارد؟ 
در ادامه به 5 مورد از برجسته‌ترین ویژگی‌های آنها اشاره می شود:

شناخت عمیق خود

معمولا ما آسان‌ترین راه یعنی چشم‌پوشی کردن از احساسات را انتخاب می‌کنیم و چیزهایی که باعث خوشحالی و ناراحتی‌مان می‌شوند، نادیده می‌گیریم. اما خودشناسی و داشتن درک عمیق از خود باعث می‌شود بتوانید در زندگی شادتر باشید و در انجام کارها پیشرفت چشم‌گیری داشته باشید.

 مدیریت احساسات

کنترل خود یا خود مدیریتی، یک ویژگی شخصی است که در هر فرد متمایز است. برای اینکه تشخیص دهید چه میزان از این ویژگی در شما وجود دارد، کافی است از خودتان بپرسید: «آیا می‌توانم احساسات و رفتارم را کنترل کنم تا بتوانم نتیجه بهتری بگیرم؟. دانیل گلمن، روان‌شناس شناخته‌شده در سطح بین‌المللی در رابطه با افرادی که خود مدیریتی دارند می‌گوید: افراد منطقی یعنی کسانی که می‌توانند احساسات خود را کنترل کنند، باعث برقراری عدالت و امنیت یک محیط می‌شوند و در چنین محیطی میزان احساسات کم می‌شود و بهره‌وری و راندمان سازمان بالا می‌رود.
هوش هیجانی یا همان EQ

پاسخ به جای واکنش

همه ما ممکن است زمانی که با شرایط احساسی غیره منتظره ی مواجه می‌شویم، حالت دفاعی به خودمان بگیریم و رفتاری از روی ترس نسبت به شرایط از خودمان نشان دهیم. اما اشخاصی که هوش هیجانی بالایی دارند، زمانی که علت واکنش منفی خود را متوجه شدند، با اعتمادبه‌نفس و خود مدیریتی بالا نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. درواقع آن‌ها ابتدا سعی می‌کنند ریشه و علت عصبانیت خود را درک کنند، سپس خودشان را آرام می‌کنند تا بتوانند واکنش بهتر و سنجیده‌تری داشته باشند.

تصور در شرایط باقی افراد

مردم همدلی کردن را دوست دارند و از آن به‌عنوان وسیله‌ای برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. در واقع همدلی، احساسی قابل پرورش است و معمولا با فکر کردن به موقعیت یک شخص و درک کردن مشکلات او شروع می‌شود؛ اینکه خودتان را در شرایط آنها تصور کنید، کمک می‌کند بتوانید با دید بهتری به دیگران کمک کنید و حس قدردانی را در خود افزایش دهید.
هوش هیجانی یا همان EQ

 پیش قدم در معذرت خواهی

اکثر ما بعد از یک مشاجره یا سوء‌تفاهم به‌شدت عصبانی می‌شویم و آن شخص را از زندگی خود کنار می‌گذاریم تا اینکه خودش برای معذرت‌خواهی کردن پیش‌قدم شود. اما اشخاصی که هوش هیجانی بالایی دارند، اجازه نمی‌دهند احساساتشان باعث از دست رفتن دوستی یا روابط خانوادگی شود. از آنجایی که مهارت‌های اجتماعی یکی از چهار ویژگی برتر هوش هیجانی است؛ افرادی که این ویژگی را دارند، سعی می‌کنند شرایط پیش‌آمده را برای شخص مورد نظر جبران کنند، حتی اگر این کار به معنای این باشد که اول معذرت‌خواهی کنند. فروتنی و شجاعت معجزه می‌کنند و باعث می‌شوند شخص مقابل نیز نرم شود و معذرت‌خواهی کند و در نتیجه روابط طبق روال قبلی از سر گرفته می‌شوند.

کلید واژه ها

تحلیل رفتاری

هوش هیجانی

هوش

منبع

inc

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

ورزش سوارکاری کودکان را باهوش می کند

پست بعدی

حکمت های امام علی ( ع ) از حکمت 161 تا 165

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.