زمان خوردن میوه :
دانستیم که میوه در معده توقف طولانی ندارد، و بهترین غذای مصرفی است و نباید با غذاهایی از قبیل پروتئین و بیشتر غذاهای چربی دار خورده شود اگرچه مصرف آن با تعدادی از مغز دانه ها و حالت مناسب به نظر می رسد بعضی از میوه ها نباید بالافاصله بعد از غذای پروتئینی یا نشاسته دار خورده شوند پس باید وقتی میوه می خورید، شکم خالی باشد. این بهترین راه میوه خوردن است و تاثیرات آن بسیار مثبت است. خوردن میوه عمل دفع سم را تحریک و از دست دادن وزن اضافی را تشویق می کند. ۷۵ تا ۹۰ درصد میوه ها بیش از هر غذای دیگر دارای آب هستند. بیش از ۷۵ تا ۹۰ درصد میوه ها را آب معدنی طبیعی تشکیل می دهد. میوه ها همچنین دارای منافع ترکیبی از یون ها (ذرات با بار الکتریکی و مغناطیسی) هستند که به نظر می رسد در عملکرد سوخت و ساز در سطح سلول بسیار مفید است. این ویژگی به میوه توان می دهد که موادی را که مدتها در بدن بوده و برای بافت ها مضر بوده اند تصفیه کند.
بهترین طرز استفاده از میوه ها:
میوه ها در سلامتی بدن انسان نقش مهمی به عهده دارند. میوه ها قسمتی از آب بدن ما را تأمین می کنند. ویتامین های مختلفی از آن جمله ویتامین C,B, A و املاح مفید و مورد نیاز را به بدن می رسانند. میوه ها سموم بدن را خارج می کنند. بعضی ملین و عده ای از آنها قابض هستند و برای رفع لینت و یبوست مورد مصرف دارند و عده ای از آنها در بیماری های عفونی شفابخش هستند. در حدود ۷۰-۵۰ درصد کالری مورد نیاز بدن ما توسط مواد قندی تأمین می شود و این قندها در میوه ها به قدر کافی وجود دارند. هر نوع قندی که وارد بدن ما می شود، در آخر به صورت گلوکز در می آید و میوه ها حاوی گلوکز و قند دیگری بنام لولز می باشند.
عده ای از قندها مثل فروکتوز، شیرینی زیادی دارند که روزانه مورد مصرف ما قرار دارد. بعضی میوه ها هم مثل زردآلو، هلو، گلابی و خرما دارای ساکاروز هستند. در هر صورت میوه ها در سلامتی انسان نقش مهمی دارند. باید توجه کرد که میوه ها خیلی زود فاسد می شوند و انواع قارچها در آنها به وجود می آیند. دقت نمایید که فقط از میوه های سالم تغذیه نمایید. ویتامین های A , C برخی میوه ها با انبار کردن به تدریج از بین می رود و کمپوت کردن و پختن میوه ها نیز از ارزش غذایی آنها می کاهد. بهترین طرز استفاده از میوه، استفاده از نوع تازه آن است خصوصاً اگر در رژیم های غذایی خود از میوه استفاده می کنید، حتماً از میوه های شاداب و تازه استفاده نمایید. اگر میوه را می خواهید برای چند روز نگه دارید، حتماً آن را در یخچال بگذارید. سیب و گریپ فروت و پرتقال که دیرتر فاسد می شوند، پس از چند روز شادابی و مزه خود را از دست می دهند. اگر قصد دارید چند روز میوه ای را نگهداری کنید، آن را نشویید، زیرا در سطح اکثر میوه ها لایه محافظی است که اگر در اثر شستن یا مالیدن پارچه مرطوب از بین برود، میوه زودتر فاسد می شود. مثلاً سیب بروی پوست خود لایه مومی نازکی دارد که با شستن از بین می رود. بهترین روش آن است که میوه را درست قبل از مصرف آن بشویید.
هر روز صبح از میوه های موجود چندتایی را انتخاب کنید وبه مقداری که باعث ناراحتی شما نشود، میل کنید، نیازی نیست که درباره ی کالری آنها فکر کنید و خود را آزار دهید. اگر به اندازه خورده اید، خوردن را متوقف کنید و در این مورد کاری بکنید که فلچر انجام داد: هر تکه میوه را کاملاً بجوید. جویدن کامل باعث می شود از آنچه می خورید استفاده ی کامل ببرید. مهمتر از همه، اجازه ی پرخوری به خود ندهید و همچنین کمتر از مقدار مورد نیاز نخورید آن قدر میوه بخورید که احساس سیری کنید. از آنچه می خورید لذت ببرید و به خاطر بسپارید میوه هایی که می خورید نقش عمده ای در رفع سموم بدن شما دارند و این امکان را فراهم می سازند که چربی اضافی را برای همیشه از دست بدهید. اگر قبل از ناهار احساس گرسنگی کردید می توانید یک یا دو عدد میوه بخورید، ولی این کار باید دست بالا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از ناهار صورت گیرد. میوه های خشک شده از قبیل هلو، نارگیل، گلابی، آناناس، آلو،زرد آلو، کشمش و سیب کنسانتره هستند وبرای افرادی که می خواهند لاغر شوند مناسب نیستند و تا زمانی که وزن بدن به حد مورد نظر نرسیده نباید از آنها خورد.
پس از آن می توانیم آنها را داخل رژیم غذایی خود قرار دهید. اگر مایل باشید به جای خوردن میوه می توانید از آب آن استفاده کنید ولی بهتر است میوه به طور کامل مصرف شود. زیرا فیبرو الیاف میوه خود نقش عمده ای در رفع سموم دارد. بهترین و لذت بخش ترین راه استفاده این است که دو میوه را مخلوط کنید مثلاً میوه ی انبه را در مخلوط کن بریزید و مقداری آب پرتقال یا سیب به آن اضافه کنید. این ترکیب بسیار خوشمزه است و می توانید با لذت آن را بنوشید یا اینکه آن را آنقدر غلیظ کنید که بتوانید آن را با قاشق میل کنید. چنین نوشیدنی ای به خودی خود غذاست. همانطوریکه بعضی از غذاهای میوه ای وعده ای مناسب برای یک شام سبک و لذت بخش هستند. در ادامه نکات مهمی در مورد صبحانه میوه می آید. میوه هم سریع هضم می شود هم یک عنصر پاک کننده است. هضم میوه سریع است وقت کمی می خواهد بنابراین انرژی بدن بیشتر صرف دفع سم می شود به علت تقویت پتانسیل مایکروالکتریال سلول های بافت هاست که میوه تا این اندازه در تصفیه و کارکرد دقیق دستگاه ها مؤثر است. همچنین میوه ها ضد سم هستند زیرا درصد زیادی کربن دارند. کربن فراوان میوه باعث فعل و انفعالاتی بر مواد زائد ناشی از گوارش، در جریان خون، اعضای داخلی، پوست سطح سلول و هر جای دیگر در سراسر بدن می شود.
میوه ی تازه بدن را آنگالینی می کند حتی اگر میوه ی مورد مصرف اسید دار باشد این امر برای بدن خیلی مهم است و می تواند به ترمیم سلول و همچنین به خنثی کردن مواد اسیدی دفع شده از سلول ها کمک کند زمانی که فشارهای عصبی افزایش می یابد نه تنها میوه ی خام بلکه غذاهای بیوژنیک و سایر غذاهای بیواکتیو از قبیل سبزی خام تازه به افزایش مقاومت شما در مقابل فشارهای روحی و خستگی کمک می کند مهمتر این که این توان باعث قلیایی شدن خون می شود. افراد کمی مدعی هستند که هضم میوه ی تازه برای شان دشوار است. شما نباید میوه را همراه با غذا بخورید یا اینکه بلافاصله بعد از میوه چیزی بخورید. گاهی مشاهده شده است که بعضی از افرادی که صبح میوه می خورند دچار نفخ و تورم شکم می شوند علت این است که نیروی سترون کننده ی میوه عمل دفع سم را سرعت می بخشد و طی انجام این اعمال، به طور موقت تورم شکم و نفخ ایجاد می شود. همچنین احتمال دارد این عارضه به علت عفونت باشد، اما عمومیت ندارد و ظرف یک یا دو روز برطرف می شود. بهترین دستور برای از بین بردن چربی های اضافی و لاغر شدن در هنگام صبحانه از میوه ها، خصوصاً میوه های کم قند و کم چربی استفاده نمایید.
اگر می خواهید دارای اندام زیبا و متناسبی باشید، باید مدتی صبحانه خود را فقط اختصاص به میوه بدهید و تا ظهر غذای دیگر نخورید. بهترین میوه برای این رژیم مرکبات، انواع آلو، گوجه و گلابی و میوه های تازه فصلی می باشد وقتی شما برای مدتی صبح ها فقط میوه همراه با لیموترش خوردید، متوجه خواهید شد که چربی های اضافی ذخیره شده در شکم، باسن، غبغب و... آب شده و کمتر شده اند و حالا با شادابی که به دست آورده اید توانایی انجام ورزش را هم خواهید داشت. وقتی شما در هنگام صبح میوه مخصوصاً میوه های ترش (البته ترشی میوه باید در حد اعتدال باشد) می خورید، غذایی خورده اید که دارای بهترین ویتامین ها و املاح و فلزاتی هستند که در عمل ساختن و ترمیم بافتها و سلول های مختلف بدن دخالت دارند. تنها قند ها و چربی ها هستند که در بدن به صورت بافت ذخیره چربی در می آیند. چون این میوه ها قند کم دارند و فاقد چربی هستند در طول روز برای سوخت و ساز بدن از ذخیره های بدن استفاده خواهد شد.
تمام میوه های شیرین و کم چرب برای رژیم های لاغری توصیه شده اند زیرا مصرف چنین قندی برای افرادی که رژیم می گیرند مضر است. میوه ها علاوه بر املاح معدنی که دارند و در سوخت و ساز بدن نقش مهمی ایفا می کنند، اعمال دیگری را بر روی دستگاهها مختلف بدن دارند و بعضاً بعنوان دارویی، در معالجه ی بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند، خواص خوراکی، ارزش و اهمیت انواع سم میوه و سبزیهایی که در رژیم غذایی مصرف دارند.
نحوه ی استفاده میوه در مواقع ناشتا:
همانطوری که اشاره شد چون مخلوط شدن میوه با سایر مواد غذایی مناسب نیست لازم است از میوه به تنهایی استفاده نمود، مخصوصاً در ناشتا. به جای خوردن میوه بعد از غذا باید قبل از غذا از آن استفاده کرد ولی به شرطی که از خوردن غذای قبلی تقریباً سه ساعت گذشته باشد (مثلاً سه ساعت بعد از صرف ناهار یا شام).
- صبح به محض از خواب برخاستن اقلاً نیم ساعت قبل از مصرف صبحانه.
- ساعت ۵ یا ۶ بعد از ظهر یعنی اقلاً سه ساعت بعد از صرف ناهار.
-
شب، قبل از خوابیدن به شرطی که سه ساعت بعد از صرف شام رعایت شده باشد توصیه می شود از خوردن پرتقال، نارنگی و گریپ فروت قبل از خوابیدن خودداری گردد، زیرا وجود ویتامین C در میوه های یاد شده، سبب بی خوابی می شوند بنابراین بهتر است از میوه های فوق الذکر در صبح یا بعد از ظهر استفاده شود.
راهنمای صرف صبحانه با میوه :
- هر قدر که میل دارید میوه بخورید، اما مطمئن باشید که آن را کاملاً جویده باشید.
- اگر ساعت ده صبح احساس گرسنگی کردید یک یا دو عدد میوه بخورید.
- کاملاً از مصرف میوه های خشک خودداری کنید البته تا زمانی که هنوز چربی های اضافی را از بین نبرده اید.
- هنگامی که احساس می کنید به شدت گرسنه هستید فقط موز بخورید و بدانید که غذای خیلی سنگینی خورده اید. ۴۵ دقیقه باید بگذرد تا بتوانید غذای دیگری بخورید.
- هرگز پرخوری نکنید و هرگز کم خوری نکنید آن قدر بخورید که احساس سیری کنید.