وب سایت بلاگفا در 16 آذر 1383 فعالیت خود را آغاز نموده است و در مسیر فعالیت 12 ساله خود با فراز و فرودهای بسیار روبرو شده است . بلاگفا زمانی به صدر وبلاگ های فارسی رسید و به رتبه دوم در ایران بعد از گوگل دست یافت و تا به امروز که به رتبه 6 در ایران و 536 تنزل پیدا کرده است. ولی از لحاظ لینک دهی در سایر وب سایت ها کماکان هم رتبه اول را به خود اختصاص داده است و غیر ممکن است شما بخواهید در مورد مطلبی در سطح اینترنت جستجو کنید و به وبلاگهای بلاگفا بر نخورده باشید.
ولی داستان بلاگفا از کجا و با چه هدفی شروع شد!؟
تصویری در اوایل شروع فعالیت بلاگفا در 7 دسامبر 2004
بلاگفا یک ابزار قدرتمند برای ساخت و مدیریت وبلاگ است . بلاگفا به شما کمک میکند تا با سرعت و سهولت اطلاعات، خاطرات، مطالب و مقالات خود را در اینترنت منتشر کنید.
وبلاگ نویسی در ایران بسیار خوب شروع شد. جامعه ای از جوانان تحصیلکرده که حرفهایشان برای خواننده فارسی زبان نو بود.
با چنین شروع درخشانی انتظار زیادی از آینده وب فارسی می رفت و البته اوضاع هم خوب پیش می رفت ، کم کم تعداد بیشتری وبلاگ نویسی را تجربه کردند و دیگر می توانستیم وبلاگهایی از اساتید مسن دانشگاه تا وبلاگهای نوجوانان را بخوانیم .
شما در بلاگفا به راحت تر از آنچه تصور می کنید ، می توانید صاحب یک وبلاگ شوید و با اتصال یک دامنه اینترنتی به آن ، یک سایت داشته باشید . فقط کافیه برای ساخت یک وبلاگ اینجا را کلیک نمایید.
هسته نرم افزاری بلاگفا از قدرت خاصی برخوردار است بطوری که کمترین تغییرات را به خود دیده است و بلاگفا از حیث ثبات جز برترین وب سایت ها در سطح ایران و جهان است که در مدت زمان های طولانی حدود 10 سال هیچ گونه تغییری در پوسته و ظاهر سایت خود نداده است ، هر چند شما هنگامی که وبلاگ دارید ، می توانید از قالب ها و پوسته های رایگان و پولی استفاده کنید و وبلاگ خودتون رو زیبا کنید.
مدیریت ثبت و ویرایش نوشته به قدر در بلاگفا قدرتمند است که بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ هنوز هم وب سایت نداشته اند و بر بستر بلاگفا فعالیت می کنند و یا وب سایت هایی که بخش محتوای کار خود را بر روی بلاگفا انجام می دهند.
همچنین این وب سایت یک بخش وبلاگهای به روز شده دارد که به شما اطلاع خواهد داد که چه وبلاگ هایی بروز شده اند.
همچنین در بلاگفا قادر است برای شما یک وبلاگ شخصی و یا یک وبلاگ گروهی با چند نویسنده بسازد و این جز امکانات اصلی بلاگفا است.
اما همانطور که گفته شد بلاگفا در طول حیات خود با چالش های زیادی روبرو شده که از جمله آن بحث های سیاسی فیلترینگ و یا پاک شدن محتوای کاربران که برای بلاگفا خیلی گران تمام شد. همه ما می دانیم که برای جلب اعتماد شاید سالها باید تلاش نمود ولی با کوچکترین اتفاق امکان دارد ، این اعتماد چندین ساله بر باد رود و به قولی با یک اشتباه 19 نمیشی ، 0 میشی.
به نظر می رسد با ظهور گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی دیگر مردم رو به ابزارهای قدیمی نخواهند آورد و ابزاری که سهل الوصول تر و جذاب تر است را انتخاب خواهند نمود و ما باید با تغییر در سیاست ها خود از خواسته های کاربران عقب نمانیم. همچنین سایت ها با بیشترین توان خود در زمینه اطلاع رسانی و به روز رسانی توسط همین شبکه های اجتماعی قرار داده اند.
در زیر متنی که مدیر بلاگفا در وبلاگ خود منتشر کرده بود را با هم مرور می نماییم:
"اینروزها اما از آنچه در زمان شروع وبلاگ نویسی انتظار میرفت بسیار فاصله داریم، برای بسیاری از کاربران حضور در فضای مجازی محدود شده است به صفحه کوچک موبایل و گویا دیگر خیلی هم حوصله ای برای خواندن متن بلند وجود ندارد. به غیر از مطالعه سایتهای خبری حضور در فضای مجازی برای بسیاری محدود شده است به انتشار عکس از خوراکی، میهمانی یا سفر در اینستاگرام و خواندن خبرها یا محتوای زرد یا فکاهی در پیام رسانهایی همچون تلگرام و اگر نگاهی به آنچه کاربران وب فارسی انجام میدهند مانند لشکرکشی و فحاشی در صفحات فیس بوک یا اینستاگرام و فوروارد مطالب چند کانال طنز و زرد در نرم افزارهای پیام رسان متعجب می شویم از این میزان عقب گرد. اینروزها شاید شما عکس سفر یک نفر را فیس بوک ببنید اما کمتر پیش می آید که یک سفرنامه و خاطرات او از سفر را بخوانید چرا که کسی دیگر حوصله نوشتن ندارد و برای بسیاری حتی حوصله تحقیق و یک جستجوی ساده هم نیست و مطالب کذب بارها و بارها در گروهها و کانالهای تلگرام بازنشر می شود. "
همچنین وی معتقد است:
"میتوان گفت ما یک زمستان در تولید محتوای فضای مجازی را تجربه کردیم و با درخشش نرم افزارهای پیام رسان و شبکه هایی مانند اینستاگرام اگرچه بهاری دیگر در فضای مجازی شکل گرفت اما میوه آن به شیرینی دوران طلایی وبلاگ نویسی نیست."
در انتها باید به این نکته اشاره نمایم که بعنوان کسی که بیش از 10 سال است که بلاگفا را میشناسم و در این سایت وبلاگ داشته ام در وهله اول از این بابت که محل مطلوبی برایم فراهم شده بود تشکر میکنم و انتظار این را دارم که با تفکری عمیق و حمایتی مطلوب بتوانیم وبلاگ نویسی و به طور کل خواندن و نوشتن را در کشور نهادیه کنیم.
به امید آن روز