راهکارهای عملی تمرکز حواس - راهکار عملی سی و چهارم

کشیدن شکل آدم
روانشناسان می گویند کودک وقتی شکل آدم را می کشد قبل از هر چیزی شکل خود و یا درکی را که از خود و بدن و تمایلاتش دارد بیان می کند یعنی بین نقاشی کودک و خصوصیات روانی او ارتباط وجود دارد. 
مثلا اگر شکل آدم هماهنگ باشد به معنای این است که خود را کمتر یا بزرگتر از دیگران می پندارد. یا مثلا نکشیدن دست و پای انسان عدم امنیت را می رساند. سر معرف و مرکز شخصیت و قدرت فکری انسان است اگر سر او سر انسان را بزرگ بکشد می گوید من کودکی بیش از حد طبیعی هستم یا بینی نشانگر مشکلات جنسی است و اگر بالاتنه لاغر و باریک باشد نشان دهنده این است که کودک از اندام خود راضی نیست و موارد دیگر که مربوط به بحث ما نمی شود ولی ما می خواهیم بگوییم اگر کودکی نقاشی انسان را می کشد و توجه به تمام جزییات او دارد و همه موارد را رعایت می کند و همه اندام بدن را متناسب و سر جای خود قرار می دهد این کودک دقت زیادی دارد و هرچه بیشتر بتواند متناسب بکشد و تمام جزییات بدن را کشیده باشد از تمرکز و دقت خوبی برخوردار است. شما می توانید به کودک یا دانش آموز خود بگویید یک تصویر انسان را بکشد و بعد به هر جزیی که او توجه کرده است یک امتیاز بدهید.
البته این نقاشی به عنوان یک تست هوش نیز مورد استفاده قرار گرفته است که به نام تست آدمک گودیناف معروف است.
1- سر 2- چشم (هردو) 3- بینی 4- ابرو (هردو) 5- لب ها 6- چانه 7- موها 8- پیشانی 9- هردو گوش 10- گردن 11- شانه ها 12- بدن قسمت بالاتنه متناسب با قد 13- بدن قسمت پایین تنه متناسب با قد 14- دست ها 15- آرنج 16- انگشت ها (هر پنج انگشت) 17- ناخن ها 18- کف دست ها 19- مچ 20- شکم 21- پاها 22- زانوها 23- ساق پا 24- انگشت های پا 25- لباس متناسب 26- دگمه های لباس 27- تناسب پاها 28- مجموع تناسب دست و پا-بدن و سر
حالا در اینجا ببینید جزییات را چگونه کشیده است مثلا چشم ها (مردمک چشم)، مژه ها، سوراخ بینی، سوراخ گوش، نوع موها- اندام ها- دندان ها- گونه ها- بند انگشت ها و... اگر دانش آموزی بتواند با تمرکز قوی  تمام جزیات بدن یک انسان را نقاشی کند از تمرکز و دقت بیشتری برخوردار است و حس می کند.
به کودکتان بگویید باید 50 مورد در نقاشی خود بگنجاند و بکشد و آن جزییات را پیدا کند تا به 50 مورد برسد.
 
کلید واژه ها

تمرکز و دقت

روانشناسی

تصویرانسان

نویسنده:

نوریه فرجی

پست قبلی

راهکارهای عملی تمرکز حواس - راهکار عملی سی و سوم

پست بعدی

راهکارهای عملی تمرکز حواس - راهکار عملی سی و پنج، سی و شش، سی و هفتم

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.