این کاخ تا انقلاب سال ۱۳۵۷ به عنوان اقامتگاه خانواده پادشاهی استفاده میشد. ساختمان کاخ در میان باغی به مساحت ۶۰۰۰۰ متر قرار دارد که اولین نهالهای مرکبات اصلاح شده و گیاهان تزیینی نایاب در این باغ کاشته شدهاست و یکی از جالبترین و متنوعترین باغهای ایران است.
موزه کاخ رامسر به سال ۱۳۱۶ خورشیدی با مساحتی حدود ۶۰۰ متر مربع ، مقارن با احیاء و گسترش راههای کناره جنوبی دریای مازندران و توسعه وزیبا سازی شهر رامسر درمحوطه ای به وسعت شصت هزار متر مربع احداث گردید. نمای بیرونی این عمارت پوشیده از سنگهای مرمرینی است که دستان هنرمندان ایران زمین جلوه ای بی بدیل و ماندگار در آن به یادگار گذاشته است.
از شاخصهای معماری این کاخ می توان به گچ بریهای نفیس ومتنوع آن اشاره نمود که با توجه به تقارن سالنها ، گوناگونی طرح و رنگ آمیزی متفاوت آنها جلوه ای خاص و سیمایی دلنشین به این عمارت بخشیده است . ازاشکال هندسی به کار رفته در طراحی واجرای کفپوشهای چوبی و نیز منبت کاریهای انجام شده بر روی دربها و پنچره ها نمی توان گذشت. آثار موجود در این موزه عبارتند از: یافته های باستانشناسی ، فرشهای زیبا بافته شده توسط دستان توانای هنرمندان ایرانی ، تابلوهای نفیس از نقاشان بزرگ دنیا ، مجسمه های سنگی و برنزی ،آثار بلوری و آثار منحصر بفرد هنرمندان بزرگ و به نام جهان .
محوطه موزه کاخ رامسر یکی از باغ های گیاه شناسی ایران می باشد که گونه های گیاهی منحصر به فرد در ادوار مختلف در این باغ کاشته شده است که برخی از این گونه هابرای اولین بار در ایران کاشته شده است که به جرات می توان گفت در خاور میانه بی نظیر است و در معرض بازدید عموم قرار گرفته است .
بنای کاخ به همراه ساختمانهای جانبی آن به دلیل جاذبه های ویژه ای که دارد مورخ ۱۹/۲/۱۳۷۸ با شماره ۳ ۲۳۲به ثبت آثار تاریخی رسیده است.