ابتکار کامپیوترهای کم هزینه در کلاس درس

در دنیای امروز، یادگیری علوم کامپیوتر برای هر فردی ضروری است. علی رغم ضرورت این موضوع، همواره فقدان معلمان مجرب در این زمینه، در سیستم آموزشی مدارس احساس می شود. حتی با وجود اجباری بودن این درس در اکثر برنامه های آموزشی کشورها در نقاط مختلف دنیا، همچنان خلاء آموزشی در این زمینه وجود دارد. 

معلمان در یافتن رویه های آموزشی خلاقانه، مهیج و محرک برای دانش آموزان به منظور آموزش مهارت های کامپیوتری واقعی و کاربردی به آن ها، با چالش اساسی روبرو هستند. این رویه ها باید برای خود معلمان و شاگردانشان هم واضح بوده، هم مرتبط با پدیده های واقعی و کاربردی در دنیای پیرامون باشد.
شاید یادگیری این مطالب به کمک استفاده از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری با کیفیت بالا میسر باشد؛ اما در اغلب موارد هزینه تهیه این تجهیزات خارج از توان بودجه محدود مدارس است. پی تاپ[1] نوعی وسیله است که هم به جهت هزینه، هم زیبایی ظاهری و کاربردی بودن، می تواند به عنوان یکی از ابزارهای مفید در زمینه آموزش کامپیوتر مورد استفاده قرار گیرد. این وسیله از یک کامپیوتر بسیار کوچک با قیمت مناسب تشکیل شده است. این کامپیوتر به گونه ای طراحی شده که توانایی برنامه پذیری اکثر زبان های برنامه نویسی را دارد. تحت این شرایط، دانش آموزان می توانند انواع زبان های برنامه نویسی را با استفاده از این کامپیوتر بنویسند و اجرا کنند. همچنین، این کامپیوتر کوچک در پوسته ای به فرم لپ تاب در ابعاد کوچک قرار گرفته است. دانش آموزان می توانند همچون کتاب درسی پی - تاب را روی میز خود قرار دهند و شروع به استفاده از آن کنند؛ به همین دلیل است که برخی آن را کاپیوتر رومیزی[2] نیز می نامند. در پی-تاب برنامه نویسی در قالب برنامه هایی جذاب و پروژه هایی کاربردی طراحی شده است، تا موجب انگیزش دانش آموزان در یادگیری مطالب درسی شود. این کامپیوترها قابلیت ارتقاء دارند و حتی می توان پوسته آن را نیز عوض کرد. دانش آموزان می توانند با پرداخت تنها 35 دلار طی 18 ماه یک کامپیوتر مفید برای یادگیری مطالب درسی این رشته را وارد لوازم آموزشی خود کنند.
علاوه بر این شاید این مطلب به ذهن شما خطور کند که پی-تاب ممکن است یک کامپیوتر محدود تنها برای یادگیری چند زبان برنامه نویسی باشد و نمی توان محتوای گسترده ای از علوم کامپیوتر را در فرآیند آموزشی آن گنجاند. اما سازندگان این دستگاه با ارائه نرم افزارهای متنوع این امکان را برای معلمان فراهم کرده اند تا بتوانند برنامه درسی خود در زمینه علوم کامپیوتر را به روش های مختلف و سازگار با علایق دانش آموزان شکل دهند. این دستگاه امکان یادگیری محتوای گوناگون در زمینه علوم کامپیوتر را برای دانش آموزان فراهم کرده و در دنیای رو به پیشرفت امروز که دائما علوم وتکنولوژی ها در حال تغییر و شکوفاییست، پی-تاب همچون ابزاری سودمند در دست آن ها برای برقراری ارتباط با این دنیای پویا خواهد بود.
در هر کلاس درس ابتدا معلم بر اساس محتوایی مورد نظر در برنامه آموزشی، یکی از نرم افزارهای پی-تاپ را برای آموزش انتخاب می کند. پی-تاپ به گونه ای طراحی شده که معلم می تواند برنامه مورد نظر را روی سیستم خود اجرا کند و نظاره گر عملکرد هر یک از دانش آموزان در انجام تمرینات مربوط به آن ها باشد. به دیگر بیان معلم در این کلاس آموزشی همچون یک راهنما و  تسهیل کننده امور عمل می کند. این امر امکان آموزش مهارت های کامپیوتری با هزینه کم و دقت بالا، همچنین طراحی انعطاف پذیر برنامه درسی فراهم می کند.
[1] Pi-top
[2] desktop computer

کلید واژه ها

بهتر است بدانیم

دانش آموز

معلم

مدرسه

تحصیلی

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

اسباب بازی زیاد با کودکتان چه می کند؟

پست بعدی

ابتکار آموزش از طریق کارورزی

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.