* معرفی رشته
کشاورزی زیربنای توسعه کشور است و میوه های هسته دار مهم ترین منبع تأمین کننده ویتامین در سبد غذایی هر کشوری هستند؛ مهارت آموزی این رشته زمینه اشتغال پایدار و باصرفه برای علاقه مندان را فراهم می کند.
* سطح آموزشی مهارت ها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، پنج استاندارد مهارت شغلی را فراگرفته و در پایان به توانمندی های زیر دست پیدا می کنند.
- مهارت باغبانی عمومی: آشنایی کلی با مفهوم باغبانی و مجموعه عملیاتی که در مراحل مختلف زندگی یک گیاه باغی لازم است از جمله آموزش هایی است که هنرجو فرا می گیرد.
- مهارت تولید و پرورش آلو و گوجه: مراحل ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه آلو و گوجه در این استاندارد آموزش داده می شود.
- مهارت تولید و پرورش زردآلو: مراحل مختلف ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع زردآلو در این استاندارد آموزش داده می شود.
- مهارت تولید و پرورش هلو و شلیل: مراحل ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه هلو و شلیل در این استاندارد آموزش داده می شود.
- مهارت تولید و پرورش گیلاس و آلبالو: مراحل مختلف ازدیاد، کاشت، داشت و برداشت میوه انواع درختان میوه گیلاس و آلبالو در این استاندارد آموزش داده می شود.
* آینده تحصیلی و شغلی
شرایط و امکان ادامه تحصیل به هنرجویان این رشته در آموزشکده های کشاورزی، دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و دانشگاه آزاد به آسانی فراهم است و امکان ادامه تحصیل تا مقطع بالا وجود دارد.
کارآفرینی در زمینه کشاورزی از سایر علوم بیشتر و اقتصادی تر است. کسب روزی حلال در کنار آرامش روان از مزایای فعالیت در حوزه کشاورزی است. هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل در مؤسسات کشاورزی، نهالستان ها و مراکز تولیدی به راحتی جذب شده و امکان ورود به جهاد کشاورزی به عنوان مهندس ناظر، کارشناس و... را دارند.
* ساعت آموزش
رشته «پرورش میوه های هسته دار» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت شایستگی های عمومی، 2 ساعت شایستگی های پایه، 49 ساعت شایستگی های فنی، 2 ساعت شایستگی های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی های غیرفنی است.
استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «زیست شناسی متشکل از 2 واحد نظری»، «باغبانی عمومی (نوع ۲) متشکل از 8 واحد نظری و 18 واحد عملی»، «تولید و پرورش آلو و گوجه متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش زردآلو متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش هلو و شلیل متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی»، «تولید و پرورش گیلاس و آلبالو متشکل از یک واحد نظری و 2 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.