دوران کوتاه باقی مانده تا کنکور سراسری 1396

کمتر از بیست روز تا آزمون سراسری باقی مانده است؛ دورانی که برای تمام داوطلبان آزمون سراسری، مهم و سرنوشت ساز است و باید با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده به پیش بروند تا بهترین و بیشترین بهره را از زمان باقی مانده ببرند. 

در اینجا تلاش می کنیم تا برنامه ای برای آنان که نمی دانند در این مدت چه باید بخوانند و چگونه خود را برای آزمون سراسری آماده سازند، ارایه بدهیم. ذکر این نکته لازم است که برنامه ارایه شده، یک حکم غیرقابل تغییر نیست و داوطلبان می توانند، با توجه به توانایی، آمادگی و برنامۀ مطالعاتی که تاکنون  داشته اند، شیوه یا برنامۀ دیگری را برای مطالعه خود انتخاب نمایند.

 برگزاری کنکورهای سال های گذشته

بی شک، یکی از کارهایی که هر داوطلبی باید انجام دهد، شبیه سازی کنکور و تمرین آن با استفاده از سؤال های کنکور سال های گذشته است، و چون شما تمام درس ها را خوانده اید، اکنون بهترین زمان برای برگزاری این آزمون هاست. برای انجام این کار، لازم است که آزمون های سراسری گروه آزمایشی خود را در پنج سال گذشته با شرایط مشابه آزمون سراسری از خود بگیرید؛ یعنی داوطلبان گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی راس ساعت 8 صبح  با لباسی که سر جلسۀ آزمون خواهند پوشید، پشت میز و صندلی بنشینند و به سؤال های آزمون روی پاسخنامه ای مشابه با پاسخنامه آزمون سراسری در همان زمان مقرر شده در آزمون سراسری به سؤال ها پاسخ دهند. هدف از انجام این کار آن است که بتوانید جلسه آزمون سراسری را در زمینه های علمی، زمانی و روانی شبیه سازی کنید و هنر امتحان دادن و تنظیم وقت را بیاموزید (داوطلبان گروه های آزمایشی هنر و زبان های خارجی باید راس ساعت 14 این کار را انجام دهند؛ زیرا آزمون این دسته از عزیزان بعد از ظهر برگزار می شود).
خوب است که آزمون های سراسری را هر دو یا سه روز یک بار برگزار نمایید و در فاصلۀ بین دو آزمون، اشکال هایی را که در سؤال های هر درس داشته اید، بررسی و رفع نمایید؛ یعنی پس از هر آزمون و کنترل پاسخ ها و درصد گیری، سؤال ها و پاسخ ها را مجدداً بررسی کنید. می بینید که به بعضی از سؤال ها جواب نداده و بعضی را اشتباه پاسخ داده اید. حال باید درباره هر سؤال تصمیم بگیرید؛ اینکه دلیل عدم پاسخگویی یا پاسخ غلط شما به هر پرسش چه بوده است.
آیا مبحث مورد نظر را خوب نخوانده اید و اکنون نیز فرصتی برای مطالعۀ عمیق و جزء به جزء آن ندارید؟ آیا نیاز به مروری کوتاه و مجمل دارید؟ آیا لازم است که برای این مبحث چند تا تست بزنید یا بهتر است که خود کتاب درسی یا جزوۀ کمک آموزشی خود را بار دیگر مرور کنید؟  
حال در فرصت موجود، انتخاب درست را انجام دهید و سعی کنید به مبحث یا مباحثی در هر درس مسلط شوید. نگران بقیۀ ضعف هایتان نباشید؛ زیرا چند بار دیگر هم امتحان خواهید داد و در هر بار قسمتی از مشکلات و نیازهایتان معلوم می شود. وقتی این کار را پس از هر آزمون تکرار کنید، خواهید دید که هر بار، نسبت به دفعۀ قبل، احساس آرامش، تسلط و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنید و پراکندگی ذهنی تان برطرف می شود، و در نهایت پیش از برگزاری آزمون سراسری، به تسلط و جمع بندی مطالب می رسید.
فقط حواستان باشد که سر خودتان کلاه نگذارید و برای رفع اشکال ، تنها به خواندن پاسخ نامه اکتفا نکنید. نکتۀ دیگر اینکه هنگام برگزاری آزمون، استراتژی خودتان را در پاسخ به سؤال های آزمون سراسری بیابید و طبق همان عمل کنید؛ برای مثال، عده ای از داوطلبان، تکنیک زمان های نقصانی را برای صرفه جویی در وقت و تنظیم وقت به کار می برند؛ یعنی 25 تست هر درس عمومی را در زمانی کمتر از زمان تعیین شدۀ کنکور پاسخ می دهند تا بتوانند در انتهای پاسخ به دفترچۀ عمومی، 10 تا 15 دقیقه ذخیره کنند و سپس از این زمان برای پاسخ به سؤال های وقت گیر(سؤال هایی که مطمین هستند می توانند به آن ها پاسخ دهند، اما زمان بر است)  که در مرحلۀ اول پاسخ نداده اند، استفاده کنند؛ یا در این زمان ذخیره شده، سراغ درس هایی می روند که ضریب بیشتری دارد. این روش را برای سؤال های دروس اختصاصی نیز به کار می برند.
عده ای در دفترچۀ عمومی یا اختصاصی، ابتدا به سراغ درسی می روند که بر آن درس تسلّط بیشتری دارند تا انرژی مثبت کسب کنند. عده ای دیگر هم ابتدا به سراغ درسی می روند که ضریب بالاتری دارد و تعدادی از داوطلبان نیز طبق روند آمدن درس ها  در دفترچه، پاسخ می دهند؛ چون معتقدند که برهم زدن نظم موجود، آن ها را مضطرب و پریشان می کند و احتمال دارد که خانه های پاسخنامه را نیز به اشتباه پر کنند.
می خواهیم بگوییم که هر روشی را که معتقدید درست است و م ی تواند در موفقیت شما مؤثر واقع شود، در آزمون هایی که می دهید، امتحان کنید تا بر آن روش مسلّط شوید، و اگر متوجه شدید که روشتان صحیح نیست، همین حالا به فکر انتخاب روش دیگر باشید.

 شرکت در همایش ها و کلاس های جمع بندی دروس

چند هفته مانده به کنکور، زمان برگزاری همایش ها و کلاس های جمع بندی است. این کلاس ها به ذات خود مفید یا مضر نیستند، و این شما هستید که با انتخاب صحیح یا اشتباه خود می توانید نقش این کلاس ها را در پیشرفت خودتان یا حرام شدن وقت و انرژی و سرمایه تان تعیین کنید. ما فقط می گوییم که تحت تاثیر تبلیغات کاذب و جنجالی این گونه همایش ها و کلاس ها قرار نگیرید و مطمین باشید که با شرکت در چند ساعت کلاس جمع بندی یا همایش، درصد شما در یک درس، پیشرفتی استثنایی نخواهد کرد؛ اما اگر مدرس این کلاس ها را بشناسید و سطح کلاس و دانش آموزان با شرایط علمی شما تناسب داشته باشد، این کلاس ها می تواند مفید واقع شود.

 تورّق سریع

سه یا چهار روز مانده به کنکور (روز قبل از کنکور شامل آن نمی شود) به مرور یادداشت ها و خلاصه برداری های خود بپردازید. شما می توانید در این مدت، کتاب های درسی تان را یک به یک باز کنید و قسمت هایی را که (با مارکر، مداد رنگی یا خودکار) نشان دار کرده اید مطالعه کنید. بدیهی است که فقط وقت آن را دارید تا قسمت هایی را که نشان دار کرده اید، بخوانید. جزوه هایتان را نیز به همین روش مرور سریع کنید؛ در واقع در این زمان، به مرور خلاصه نویسی ها و یادداشت برداری ها می پردازید و برای  آخرین بار، کلیۀ نکات و مطالب با ارزش را مرور خواهید کرد.
گفتنی است که آنچه را که باید در روز آخر انجام دهید و هم چنین اصولی را که باید در روز آزمون رعایت کنید و در نظر داشته باشید، در گزارش دیگری خدمتتان ارایه می کنیم.

کلید واژه ها

دانش آموز

کنکور

امتحان

موفقیت

تحصیلی

مطالعه

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

تجهیز پژوهش سراهای دانش آموزی

پست بعدی

معرفی کتاب های کودک و نوجوان درباره امام علی علیه السلام

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.