استاد محمود فرشچیان به سال 1308 در اصفهان زاده شد . پدرش بازرگان فرش و فردی هنردوست بود و بذر هنر را در دل فرزند خود پرورانید . محمود جوان از نوباوگی به آموزش هنر مشتاق گردید .
حاج میرزا آقا امامی و عیسی بهادری ، درس میگرفت . پس از به پایان رساندن دوره ی هنرستان هنرهای زیبای اصفهان به اروپا رفت و به مطالعه آثار نقاشان برجسته مغرب زمین پرداخت و در نتیجه همین مطلاعات بود که رهیافتی تازه از هنر نقاشی با معیارهای جهانی رسید.
پس از بازگشت به ایران کار خود را در اداره ی کل هنرهای زیبا ( وزارت فرهنگ و هنر بعدی ) آغاز کرد و پس از مدتی به مدیریت هنرهای ملی و استادی دانشکده ی هنر های زیبا دانشگاه تهران منصوب شد .
استاد فرشچیان در نقاشی ایرانی به وجود آورنده ی سبک و مکتب خاصی است که در عین توجه به اصالت مبانی سنتی این هنر ، با ابداع شیوه های نو ، قابلیت و کارآیی نقاشی ایرانی را برای بیان اندیشه ها و انگیزه افزایش داده است .
نقاشی های وی دارای تخیل بسیار قوی در خلاقیت طرح ها پر حرکت و باقدرت و متنوع سرشار از زیبایی است . نقاشی های استاد آمیزه ی دلپذیری است از اصالت و نوآوری .
استاد فرشچیان به دعوت دانشگاه ها و مراکز مهم هنری جهان با ایراد سخنرانی و برپایی نمایشگاه ها در بهتر و بیشتر شناسانیدن هنر ایران به جهانیان نقش بسزایی داشته و تا کنون شش جلد کتاب ، و نشریاتی دیگر ، از آثار وی منتشر شده است . او دارای مدرک درجه یک دکترا در هنر نقاشی و هنر های اسلامی از شورای عالی فرهنگ و هنر است .
موزه ی فرشچیان ، که در سال 1380 در مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد تهران به همت سازمان میراث فرهنگی کشور افتتاح شد .
فدریکو میور مدیر کل یونیسکو درباره استاد فرشچیان چنین گفته است :
مهارت دیگر استاد در این است که وفاداری به سنت هنری ایران را با شناختی عمیق از هنر معاصر به هم آمیخته و نه تنها میراث عظیم و بنیادین فرهنگی ایران را از یاد نبرده بلکه به حد اشباع از سرچشمه های آن نوشیده است تا آثار امروزیش شاهدی بر گنچینه های دیروزین شوند و بر آن میراث بزرگ بیفزایند .
استوارت کری ولش ،سرپرست بخش هنرهای اسلامی و هندی موزه ی ساکلر دانشگاه هاروارد :
محمود فرشچیان و نقاشی ها و طراحی هایش ، با همه ی پیوندی که با سنت ایرانی دارد ، متعلق به این روزگارند وی استاد پژوهنده ای است با احاطه ی کامل بر گنجینه دیر پای هنر سنتی ایران.