به گزارش medical daily محققان با انجام آزمونی به نام «یک بچه بکش» از کودکان 4 ساله خواستند تا تصویر یک کودک را نقاشی کنند و بر اساس میزان پرداختن به جزئیاتی که کودک ترسیم میکند نمره 0 تا 12 در نظر گرفتند. اگر نقاشی آنها شامل اعضای صورت مثل چشم و بینی یا دیگر بخشهای بدن مانند مو، دستها و پاها بود نمره اضافی دریافت میکردند. علاوه بر نقاشی، آزمونهای هوش کلامی و غیرکلامی هم از آنها گرفته شد.
ده سال بعد هنگامیکه کودکان 14 ساله شدند محققان مجموعه جدیدی از آزمایشهای هوش کلامی و غیرکلامی را اجرا کردند و دریافتند امتیازاتی که کودکان در آزمونهای نقاشی به دست آورده بودند توانست هوش آنها را در سن 14 سالگی پیشبینی کند اگرچه این همبستگی متوسط بود.
به گفته یکی از محققان آزمون «یک بچه نقاشی کن» در دهه 1920 بهمنظور سنجش هوش کودکان طراحی شد بنابراین این واقعیت که این آزمون باهوش در سن 4 سالگی همبسته است قابل پیشبینی بود، نکته جالب برای ما این است که این آزمون باهوش در دهه بعدی ارتباط دارد.
توصیه محققان به والدین این است که اگر کودکانشان خوب نقاشی نمیکشند نگران نباشند چون عوامل دیگری هم به لحاظ ارثی و هم محیطی در هوش کودک دخیل است. شاید قرار گرفتن کودک در معرض چیزهای زیاد بتواند هوش آنها را بیشتر کند.
باورهای زیادی درمورد میزان هوش بچه ها وجود دارد. برخی افراد بسیاری از اعمال فرزندانشان را نشانی از هوش بالای آنها می دانند. به طور مثال گفته می شود بچه ای که باهوش است بازیگوش هم هست یا بچه بیش فعال خیلی باهوش است و از هوش زیاد نمی تواند یک جا آرام بگیرد. یا بچه ای که زودتر حرف می زند، زودتر راه می رود و کمتر می خوابد، حتما بچه باهوشی است، یا اگر در مدرسه دانش آموزی ریاضی اش خوب باشد گفته می شود خیلی باهوش تر از بچه ای است که ادبیاتش قوی است.
در این بین والدینی نیز هستند که دنبال بالابردن هوش کودکشان هستند و از روش های مختلفی استفاده می کنند تا کودکشان باهوش شود. از طرف دیگر، پکیج ها و سی دی هایی در بازار وجود دارد که ادعا می کند میزان هوش بچه های خردسال و حتی یکساله را می سنجد و با تمریناتی که ارائه می دهد به بالابردن هوش بچه کمک می کند. آنچه اهمیت دارد این است که این باورها چقدر درست است و روش های ارائه شده تا چه میزان می تواند هوش بچه ها را بالا ببرد.