هزینه های ضروری :
هزینه های ضروری آن دسته از هزینه ها هستند که اگر هزینه نکنیم و نیازهای ضروری را پاسخ ندهیم رشدمان مختل می شود حال این هزینه برای علم یا جسم یا روح ویا هرچیز دیگری فرقی نمی کند. ما اجازه نداریم و نمی توانیم نیازها را ندیده بگیریم.
هزینه های موذی :
دومین هزینه ها، «هزینه های موذی» هستند که بخشی از هزینه های ما را تشکیل می دهند. مداد آنلاینی های عزیز توجه داشته باشید که هزینه های موذی هزینه هایی هستند که بیخود و بیجا هزینه می کنیم و متوجه شان نیستیم. مثلا همه در حال خانه جمعند ولی در اتاق چراغ روشن است با این تفکر که مگه حالا برق کیلو واتی چنده!! شیر آب باز مانده و آب هدر می رود، میوه خریدیم خورده نشد ریختیم بیرون، غذا زیاد درست کردیم بیرون ریختیم، نان اضافه آمد و بیات شد ریختیم بیرون مگه حالا چه قدر پولشه! میوه ی نوبرانه به پنج برابر قیمت می خریم! یک هفته صبر نمی کنیم که فراوان شود! خریدها را برای شب عید می گذاریم که گرانتر است! وقتی خرید می کنیم که مستأصل هستیم و به هر قیمتی که شده باید بخریم. هزینه های موذی مثل نشت آب هستند که معلوم نیست کجا می روند.
هزینه های هنجاری :
سومین نوع هزینه ها، «هزینه های هنجاری» هستند. هنجار یعنی نُرم های جامعه، روش زندگی که جامعه به ما دیکته می کند و تفکری پشت آن نیست. هنجار یعنی روش هایی که بدون عقلانیت و بدون تفکر و چرایی انجام می دهیم.(به عبارتی همان چشم و هم چشمی ها)
همه تلویزیون بزرگ دارند ما هم باید داشته باشیم و اصلاً فکر نمی کنیم که اتاق یا سالن ما گنجایش این اندازه تلویزیون را دارد یا نه! دوستان مداد آنلاینی دقت داشته باشید که مد هزینه ی هنجاری است. رنگ خاصی مد می شود ما هم به دنبال آن رنگ می رویم، چکمه مد می شود می پوشیم، بچه های همه کلاس می روند بچه ی ما هم باید کلاس برود. همه کلاس خلاقیت می روند بچه ی ماهم باید کلاس خلاقیت برود و بعد هم می گوییم که خودش می خواهد! خودش دوست دارد!
والدین مداد آنلاین دقت داشته باشید که متاسفانه بخش اعظم هزینه های غیر ضروری در بخش هنجار و مد است. هنجارهای اجتماع را رسانه ها شکل می دهند و از نقاط ضعف احساسات آدم ها مثل احساس حقارت و احساس ترس استفاده می کنند و کالا عرضه می کنند. ما می ترسیم چون هنجار جامعه و چشم و هم چشمی ها به شدت کسی را که با آن همراه نباشد را تنبیه می کند. مثل همیشه تأکید می کنم که با هنجارها گلاویز نشوید و مقابله نکنید، خیلی آرام و به تدریج سعی در تغییر آن ها داشته باشید.
هزینه های نامشروع:
چهارمین نوع هزینه ها «هزینه های نامشروع» هستند. این هزینه ها به ما آسیب می زنند.
هزینه های هنجاری به ما آسیب جدی نمی زند و سلامتی و جان ما را به خطر نمی اندازد ولی وقتی مشروبات الکلی می خورم یا سیگار می کشم و... به سلامتی خودم و جامعه آسیب وارد می کنم و هزینه ی نامشروع کرده ام.وقتی تحت عنوان جراحی های زیبایی هزینه می کنم در واقع جسم خودم را نابود می کنم. البته این مبحث گستردگی دارد ولی چیزی که جامعه ما را گرفته است را مد نظر ماست.
پر خوری نیز یکی از هزینه های نامشروع است. امروزه در دنیا در هر پنج دقیقه یک کودک بر اثر گرسنگی از بین می رود؛ به دلیل این که در گوشه گوشه دنیا هستند کسانی که بر اثر پایین بودن هوش اقتصادی درست مصرف نمی کنند.امروزه در دنیا عده ی زیادی بر اثر پرخوری از بین می روند که باز هم به دلیل پایین بودن هوش اقتصادی است. وقتی زیاد می خوریم به جسم جفا می کنیم، درست مثل وقتی که کم بخوریم و مصداق کامل افراط و تفریط است.
منظور ما از این حرف ها زندگی با نداری و کمبود نیست بلکه زندگی با کرامت و سخا است. این که ما دراتاق نشیمن بنشینیم و در اتاق خواب چراغ روشن مانده باشد نشانه ی دست و دلبازی و سخاوتمندی نیست یا این که شیر آب بیخودی باز باشد دلیل بر وسعت نگاه ما نیست بلکه دلیل بر پایین بودن هوش اقتصادی است. هوش اقتصادی هوش مصرف است و ما درست مصرف کردن را بلد نیستیم.
دوستان مداد آنلاینی می توانید برای تمرین در آمد خود را که فرقی نمیکند ماهی یک میلیون تومان یا ماهی ده میلیون تومان است را فکر کنید، تقسیم کنید و روی کاغذ بنویسید که چه میزان هزینه های شما در این چهار گروه می گنجد! کاری به زندگی تان نداشته باشید و فقط فکر کنید و بررسی کنید که هزینه ی موذی دارید یا نه؟