زمستانی بدون اضافه وزن !

با خودتان تصمیم گرفته اید این زمستان مراقب وزنتان باشید تا بالا نرود؟ از خواب کافی و در معرض نور خورشید قرار گرفتن تا داشتن تغذیه ی مناسب، راهکارهایی است که در این مطلب برایتان آورده ایم. با ما همراه باشید...

اگر یک چیز در مورد فصل زمستان وجود داشته باشد که چندان خوشایند نیست و اغلب از آن فراری اند، این است که بیشتر افراد در این فصل به راحتی وزنشان افزایش می یابد و دچار اضافه وزن می شوند. به طوری که تحقیقات مختلف نشان داده است معمولاً افراد در ماه های زمستان حدود نیم کیلوگرم وزنشان افزایش می یابد که همین نیم کیلوها در طول سالیان مختلف ممکن است به راحتی فرد را در معرض چاقی قرار دهد.
دلیل عمده ی افزایش وزن در فصل زمستان کاهش فعالیت بدنی به دلیل سردی هوا و کوتاه تر بودن روزهاست؛ که باعث می شود افراد معمولا زودتر به خانه هایشان بروند و تحرک بدنی شان کاهش یابد. برای مقابله با این مساله می توانید با راهکارهایی فعالیت بدنی تان را افزایش دهید؛ مثلا به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید، در منزل با دی وی دی های مختلف ورزش کنید، یا حتی لباس گرمی به تن کنید و به پیاده روی بروید. استخر آب گرم هم پیشنهاد خوبی است. 
با این حال، اگر شما فکر می کنید که انجام دادن یک فعالیت منظم و اعتدال کافی داشتن در خوردن و آشامیدن برای جلوگیری از افزایش وزنتان کافی است باید تجدید نظری در افکارتان داشته باشید. برای جلوگیری از افزایش وزن در فصل زمستان، کارشناسان راهنمای کاملی دارند که از داشتن خواب کافی تا در معرض نور خورشید قرار گرفتن را در بر می گیرد. در ادامه راجع به آن ها و چند ماده ی غذایی مفید در این فصل توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

انتخاب میان وعده های سالم و در دسترس

اصولاً زمستان فصلی است که میل ما برای خوردن غذاهای راحت و دم دستی افزایش می یابد. پس باید در انتخاب غذاها و مخصوصا میان وعده ها خیلی دقت کنیم تا دچار افزایش وزن ناخواسته نشویم. راه حل این معما این است که میان وعده های سالم و دم دستی مانند انواع سبزیجات زمستانه همچون هویج، انواع پیاز و پیازچه ها، چغندر، انواع کدوهای زمستانی، سیب زمینی شیرین، شلغم، زردک و کلم همیشه در دسترستان باشد. این یک موقعیت برد - برد برای شماست، زیرا میل شدید شما به خوردن را بدون این که دچار اضافه وزن شوید، برطرف می سازد.

در معرض نور خورشید قرار بگیرید

در فصل زمستان خودتان را در معرض تابش نور آفتاب قرار دهید. تابش خیلی کم نور خورشید می تواند گرایش شما به مصرف غذاهای با کالری بالا، کربوهیدرات های چرب مانند کیک ها، کلوچه ها، بستنی و چیپس ها افزایش دهد. فقدان یا کمبود نور خورشید تولید سروتونین را در بدن ما کاهش می دهد. سروتونین مسئول تقویت روحیه و سرکوب اشتهای کاذب به غذا خوردن است.

به اندازه ی کافی بخوابید

این یک خبر خوب برای همه ی اون هایی است که عاشق خوابیدن در زمستان هستند. اگر می خواهید از افزایش وزنتان در فصل زمستان جلوگیری کنید، مهم است که به اندازه کافی بنا بر نیاز بدنتان بخوابید. 
کمبود خواب متابولیسم بدنتان را کند می کند و منجر به تمایلات ناسالم برای دریافت کربوهیدرات ها می شود. این یکی از دلایلی است که موجب افزایش وزنتان در زمستان می شود. قبل از خواب، از مصرف قهوه اجتناب کنید، شما حداقل به 8 ساعت خواب در فصل سرد نیاز دارید.

بدنتان را گرم کنید

هوای سرد منبع استرس برای بدن است و برخی از ما زمانی که تحت استرس قرار می گیریم، تمایل به غذا خوردن پیدا می کنیم. این دلیلِ افزایش وزن برای اکثر مردم ناشناخته است. شما باید دمای بدن خود را پایدار نگه دارید و برای این کار انرژی لازم است. برای فرو نشاندن این احساس گرسنگی، از سبزیجات برگ سبز، حبوبات، فلفل های تند و زنجبیل استفاده نمایید.
مراقب باشید که برای گرم شدن به نوشیدنی های پرکالری چون شیرقهوه، کافی میکس و ... پناه نبرید؛ برخی از این نوشیدنی ها کالری بالایی دارند.

مصرف ادویه ها را افزایش دهید

برای بالا بردن سرعت متابولیسم بدن و جلوگیری از پرخوری و اضافه وزن، وعده های غذایی خود را سرشار از ادویه ها کنید. استفاده از ادویه های گرم مانند فلفل قرمز، دارچین، گل میخک، سیر و زنجبیل متابولیسم بدنتان را افزایش می دهد. این ادویه ها هنگامی که به غذایتان اضافه می شوند، جوانه های چشایی تان را شگفت زده می کنند. آن ها همچنین به شما کمک می کنند تا از مصرف سس های آماده ی شیمیایی پرهیز کنید؛ در واقع با یک تیر دو نشان خواهید زد.

کلید واژه ها

سلامت

رژیم غذایی

بهتر است بدانیم

تغذیه

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

اثرات جالب فراموش کردن

پست بعدی

معرفی سه کتاب کاربردی که برای کودکان منتشر شده اند

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.